Een duurzame woning: twee vliegen in één klap!

Duurzaamheid is als thema niet meer weg te denken. Denk bijvoorbeeld aan het klimaatakkoord van Parijs en de ontwikkelingen rondom gaswinning. Ook de gemeente Hoogeveen is er volop mee bezig. Niet alleen vanwege energiebesparing en CO2-reductie, maar ook omdat energiezuinige woningen veel wooncomfort bieden. Tegelijkertijd wordt er landelijk en in de gemeente ook veel aandacht besteed aan langer zelfstandig wonen. Op beide gebieden – energiebesparing en levensloopbestendigheid van woningen – wil de gemeente vooral inwoners en bedrijven stimuleren om tot initiatieven en samenwerkingsverbanden te komen. Want een duurzame woning is niet alleen energiezuinig, maar ook comfortabel en berekend op de toekomst van u als bewoner. Dat betekent dat uw woning is voorzien van alle gemakken, ook als u wat minder goed ter been wordt, bijvoorbeeld. Energiezuinig én comfortabel dus.

Langer thuis én energie besparen: een kansrijke combinatie!

Hebt u plannen om uw woning aan te passen zodat u er langer van kunt genieten? Dat is hét moment om ook eens na te denken over de mogelijkheden om uw woning duurzamer te maken. Vaak is dat een logische combinatie. Daarmee slaat u twee vliegen in één klap.

Stel, u gaat uw badkamer verbouwen en u wilt ook een nieuwe vloer. Nu u toch aan de slag gaat, overweeg dan of vloerverwarming en een energiezuinige ketel wat voor u zijn. Dan hebt u een comfortabele badkamer, die ook nog veilig is. Bovendien kan dit in één keer worden uitgevoerd, vaak ook nog door hetzelfde (installatie)bedrijf.

Wilt u uw woning duurzamer maken?

Wilt u verbouwen, isoleren, zonnepanelen aanleggen of andere maatregelen treffen aan uw eigen woning Dan kan de gemeente helpen de juiste informatie te vinden of te ondersteunen in het maken van de keuzes. Op de website van het Drents Energieloket (kies voor gemeente Hoogeveen) vindt u alle informatie over duurzaam verbouwen in de gemeente Hoogeveen. Benieuwd naar de ervaringen van anderen? Hier leest u verschillende ervaringsverhalen.

Hoogeveen Woont SLIM: persoonlijk advies

Weet u al welke duurzame maatregelen u wilt gaan treffen en heeft u behoefte aan persoonlijk advies? Neem dan eens een kijkje op de website van Hoogeveen Woont SLIM . Hier vindt u informatie en advies over de keuzes die u moet maken. Wilt u liever een gesprek? Ga dan naar de winkel van Hoogeveen Woont SLIM. Op 8 september is de nieuwe winkel aan de Van Echtenstraat 10 geopend.

Vragen over duurzaamheid of regelingen?

Hebt u vragen over het verduurzamen van uw woning? Neem dan contact op met de Helpdesk van het Drents Energieloket via het telefoonnummer 085 – 7920158. Meer informatie over hoe de gemeente u kan helpen met de financiering van aanpassingen?